Twarogowe bułeczki wysokobiałkowe z brzoskwiniami zostały przeze mnie podpatrzone na instagramie. Wypróbowane i na pewno zostaną powtórzone z innymi owocami. Mam trochę zamrozonych jagód, więc za jakiś czas zrobię z jagodami. Myślę, że z jabłkami i cynamonem też będą pyszne. I takie zrobię jesienią.
Składniki:
- 150 g twarogu,
- 150 g mąki pszennej,
- 2 jajka,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1-2 brzoskwinie.
Wykonanie:
Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać twaróg i jajka. Wymieszać do połączenia składników, gdyby masa była za gęsta dodać jogurt. Na blasze wyłożonej papierem wykładać porcjami ciasto, w środku zrobić wgłebienie. Brzoskwinie umyć, obrać i pokroić w kawałki. Wgłębienie ciasta wypłenić brzoskwiniami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 30 minut. Sprawdzać, czy się nie za bardzo przypiekają. Ostudzić. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz