Muszę się przyznać do tego, że uwielbiam sobotnie i niedzielne poranki (o ile nie muszę nigdzie pędzić). A najprzyjemniejszy moment, to ten kiedy zasiadam do śniadania - zawsze prostego, ale zawsze jedzonego bez pośpiechu, który mi towarzyszy w tygodniu. Lubię je celebrować, delektować się, więc staram się przygotować wersję
deluxe owsianki lub tak jak dziś, pyszne płatki jaglane na mleku kokosowym. Czasem robię prostą jajecznicę i zajadam się nią z chlebem z masłem. Czasem jest to pasta z fasoli do chleba, innym razem robię sobie omlet puszysty z dużą ilością miodu :-) Dziś przygotowałam także smoothie z jednego jabłka, banana i pomarańczy, tzn. obrałam owoce i zmiksowałam blenderem.
Składniki (dla 1 osoby):
- 5 łyżek płatków jaglanych,
- 1 szklanka mleka kokosowego (z tego przepisu),
- 3 łyżki miodu,
- kilka malin do dekoracji lub innych owoców (truskawki, jagody),
Wykonanie:
Płatki jaglane wrzucić do rondelka, zalać szklanką mleka i zagotować na małym ogniu ciągle mieszając. Przelać na talerz, udekorować malinami, polać miodem i zajadać jeszcze ciepłe. Smacznego :-)
Śniadanko pierwsza klasa :) Już zazdroszczę !
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńBiała Filiżanko, Dziękuję :-) Nie ma co zazdrościć, tylko zrobić i zajadać! A warto, bo jest pyszna!
OdpowiedzUsuńsłodkie, delikatne- idealne na podwieczorek!
OdpowiedzUsuńWiesz, że raz kupiłam płatki i... wolę kaszę, choć w przypadku takiego czasu kiedy jeść trzeba, a czasu nie ma, to sprawdziły się doskonale :)
OdpowiedzUsuńEwelinko, szczerze mówiąc, to ja też wolę kaszę jaglaną. Płatki jaglane smakują mi tylko z mlekiem kokosowym, gotowane na wodzie bez dodatków są totalnie bez smaku.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńUwielbiam
OdpowiedzUsuń