Składniki (porcja dla 2 osób):
- spora garść rukoli (2 razy tyle, ile na zdjęciu poniżej),
- pół ogórka,
- pomidor,
- 2 łyżeczki kaparów,
- 1/4 cebuli,
- 2 łyżki oliwek,
- 2 jajka,
- 2 łyżki oliwy,
- sól, pieprz,
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Rukolę umyć, odsączyć. Pomidora umyć i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na pół, cebulkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą, dodać sól i pieprz do smaku. Jajka pokroić w ćwiartki. Sałatkę wyłożyć na tależ, na wierzch ułożyć ćwiartki jajka. Gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz