poniedziałek, 16 lipca 2018

Sałatka: jarmuż, pomidor, czerwona fasola, jajko, awokado, cebula

Sałatki stanowią moje codzienne drugie śniadanie do pracy, ale robię je także w weekendy. Ta sałatka to tak naprawdę przegląd lodówki. Zostało mi trochę czerwonej fasolki, miałam kilka pomidorków i trochę jarmużu. Jajka zawsze staram się mieć w lodówce.


Składniki:
  • garść jarmużu, 
  • kilka pomidorków, 
  • 2 łyżki czerwonej fasoli, 
  • pół średniego dojrzałego awokado,
  • jajko ugotowane na twardo,
  • kilka piórek cebuli,
  • zioła oraz sól, pieprz do smaku,
  • 3 łyżki oliwy.
Wykonanie:
Pomidory i jarmuż umyć i wysuszyć. Pomidorki przekroić wzdłuż. Z całej cebuli odkroić kilka piórek - tyle wystarczy do smaku. Jajko ugotować na twardo, ostudzić i obrać - pokroić na ćwiartki. Awokado pokroić w kawałki. Czerwoną fasolkę przepłukać na sitku. Z ziół i oliwy zrobić dressing. Wszystkie składniki ułożyć na talerzy i polać dressingiem. Gotowe. Smacznego.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz