Łososia lubię i robię dość często. A najprościej, jak się da, to upieczenie go posypanego pieprzem cytrynowym z łyżką masła. 20 - 25 minut i gotowe. Szybkie i smaczne. Do tego gotowany na parze brokuł i obiad gotowy, a jak ktoś lubi z ziemniakami, to proszę bardzo - np. puree będzie super pasować. Ja podaję łososia często z kaszą bulgur.
Składniki:
- kawałek filetu z łososia,
- 1 łyżka pieprzu cytrynowego,
- 1 łyżka masła.
Przygotowanie:
Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać pieprzem cytrynowym, obłożyć wiórkami masła i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. I gotowe.
krótko i szybko oraz smacznie, potwierdzam
OdpowiedzUsuń