Składniki (porcja dla 1 osoby):
- 250 g szpinaku,
- 250 g mrożonych krewetek Black Tiger,
- 2 łyżki masła,
- 2 ząbki czosnku,
- sól i pieprz do smaku.
Wykonanie
Krewetki rozmrozić, przepłukać. Fraszka wrzuca je opłukanie, nierozmrożone na kilka minut do wrzątku. Szpinak umyć, można usunąć ogonki, gdy są bardzo grube i duże, lub pozostawić przy liściach szpinaku. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szpinak i dusić kilka minut aż liście zmiękną, dorzucić rozmrożone krewetki i smażyć po minucie na każdej stronie. Na koniec dodać rozdrobniony czosnek, sól i pieprz i smażyć jeszcze minutę lub dwie. Gotowe. Podawać z ryżem lub pieczywem lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz