piątek, 14 lutego 2014

Krewetki ze szpinakiem z patelni

Do tego dania nie potrzebujemy wielu składników, wystarczy szpinak, krewetki, czosnek, masło oraz sól i pieprz. Przygotowuje się je równie łatwo i szybko. A stanowi ono pożywną przekąskę lub danie główne, gdy podamy je wraz z ryżem czy pieczywem. To do dzieła.


Składniki (porcja dla 1 osoby):
  • 250 g szpinaku,
  • 250 g mrożonych krewetek Black Tiger,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku.
Wykonanie
Krewetki rozmrozić, przepłukać. Fraszka wrzuca je opłukanie, nierozmrożone na kilka minut do wrzątku. Szpinak umyć, można usunąć ogonki, gdy są bardzo grube i duże, lub pozostawić przy liściach szpinaku. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szpinak i dusić kilka minut aż liście zmiękną, dorzucić rozmrożone krewetki i smażyć po minucie na każdej stronie. Na koniec dodać rozdrobniony czosnek, sól i pieprz i smażyć jeszcze minutę lub dwie. Gotowe. Podawać z ryżem lub pieczywem lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz