Od czasu do czasu nachodzi mnie na seler naciowy, za którym za bardzo nie przepadam tak w ogóle. Tzn. mam ochotę zjeść 2-3 łodyżki, a potem nie wiem, co z nim robić. Wyrzucić - szkoda. Muszę więc kombinować jak i z czym go tu zjeść, aby jakoś był w miarę smaczny. I tak powstają różne wariacje sałatek i koktajli. Poniżej jedna z nich.
Składniki na 1 porcję:
- 1 banan,
- 2 łodyżki selera naciowego,
- 1 jabłko,
- 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej,
- 1 plasterek cytryny.
Jabłko i banana umyć, obrać, rozdrobnić. Wrzucić do kielicha blendera wraz z pokrojonymi łodyżkami selera naciowego i kaszą jaglaną, zmiksować blenderem. Gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz