Składniki (na jedną porcję):
- 4 łyżki płatków owsianych górskich,
- 1 szklanka mleka kokosowego (z tego przepisu),
- pół soczystej dojrzałej gruszki,
- garstka suszonej żurawiny,
- 1 łyżka miodu (u mnie wielokwiatowy).
Wykonanie:
Płatki owsiane zalać wrzątkiem w miseczce, wymieszać, odlać nadmiar wody i ponownie zalać wrzątkiem i zostawić, aby nieco zmiękły. Do rondelka wlać mleko kokosowe, przełożyć napęczniałe płatki owsiane i gotować aż płatki będą miękkie. W tym czasie umyć gruszkę, przekroić na pół, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w półksiężyce. Ugotowaną owsiankę przełożyć na talerz, udekorować gruszką i suszoną żurawiną, polać miodem. I zdrowe i smaczne śniadanie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz