wtorek, 5 maja 2015

Sałatka: rukola, czerwona fasola, tuńczyk, jajko

Propozycja pożywnego dania. Prosta sałatka w zasadzie z tego, co tam znajdziemy w lodówce. Miałam rukolę, czerwoną fasolę i tuńczyka. Jajka zawsze staram się mieć. Przydają się do wielu dań, a same także stanowią pożywny posiłek. Kilka prostych składników i mamy smaczną i zdrową sałatkę.


Składniki (porcja dla 2 osób):

  • 2 garście rukoli,
  • 2 jajka,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 4 łyżki czerwonej fasoli,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 garści kiełków,
  • sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić na ćwiartki. Na talerze wyłożyć umytą i odsączoną rukolę. Na to wyłożyć fasolę i tuńczyka. Na to wyłożyć ćwiartki jajka. Następnie posypać solą i pieprzem, polać oliwą i posypać kiełkami. gotowe. Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz