Składniki:
- 1 kg piersi z indyka,
- 6 ziemniaków,
- pęczek szparagów,
- łyżka posiekanego koperku.
Składniki na marynatę:
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego,
- 2 łyżeczki musztardy,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżeczki suszonego estragonu,
- sól, pieprz kajeński.
Wykonanie:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem. Pierś z indyka umyć, osuszyć, a następnie włożyć do marynaty i zostawić na noc. Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 1 godzinę przed pieczeniem. Zawinąć w folię aluminiową i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ugotowanymi na parze szparagami z masłem czosnkowym i ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz