niedziela, 27 listopada 2016

Domowe musli z granatem

Własne musli robię już od jakiegoś czasu. Do dużej miski wsypuję paczkę płatków owsianych i do tego dodaję to, co akurat kupiłam - rodzynki lub żurawinę, suszone morele, różnego rodzaju orzechy: nerkowca, włoskie, laskowe, migdały oraz pestki dyni, słonecznika i siemię lniane oraz sezam. Tak przygotowane musli trzymam w wielkim słoju i z niego codziennie rano przygotowuję sobie porcję musli na śniadanie. Do miseczki wsypuję 3-4 łyżki musli i zalewam to wrzątkiem, przykrywam talerzykiem i czekam około 15 minut. Następnie dodaję świeże owoce, najczęściej jabłka i banany, a czasem gruszki lub np. powidła śliwkowe, a także miód. Tym razem miałam piękny owoc granatu.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz