Składniki (porcja dla 1 osoby):
- pół zielonego jabłka,
- pół awokado,
- 3 łodygi selera naciowego,
- garść pistacji,
- 3 truskawki do dekoracji,
- miodowy sos winegret,
Wykonanie:
Jabłko umyć, przekroić na pół, a następnie połówkę na ćwiartki i ósemki. Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w ósemki. Łodygi selera umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Pistacje obrać, usunąć brązowe skórki. Na dużym talerzu ułożyć jabłka w koło, posypać je kawałkami selera naciowego. Na to znów w koło ułożyć ósemki awokado, posypać je pistacjami. Na wierzch ułożyć truskawki i polać sosem. Smacznego.
Jabłko umyć, przekroić na pół, a następnie połówkę na ćwiartki i ósemki. Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w ósemki. Łodygi selera umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Pistacje obrać, usunąć brązowe skórki. Na dużym talerzu ułożyć jabłka w koło, posypać je kawałkami selera naciowego. Na to znów w koło ułożyć ósemki awokado, posypać je pistacjami. Na wierzch ułożyć truskawki i polać sosem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz