Z tej masy kurek, które miałam zostało mi jeszcze trochę i zastanawiałam się co z nich zrobić. A że dawno nie jadłam makaronu, to padło na spaghetti. Jest proste w przygotowaniu oraz bardzo szybkie i przede wszystkim smaczne.
Składniki:
120 g makaronu,
150 g tartej cukinii,
150 g kurek,
1 łyżka masła,
1 łyżki oliwy,
1 mała cebula, może być dymka,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka posiekanego koperku,
125 ml śmietanki 18%,
sól i pieprz do smaku,
Wykonanie:
Kurki umyć pod bieżącą wodą. Zostawić na sicie do odsączenia. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce. Cebulkę obrać i pokroić na kawałki, zeszklić na patelni, z oliwą i masłem. Następnie dodać, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukinię i kurki. Dodać sól i pieprz. Dusić około 10 minut. Koperek umyć, posiekać i razem ze śmietanką dodać do sosu. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odsączyć i dodać do sosu kurkowego. Wymieszać i podawać od razu. Smacznego.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz