Składniki (dla 2 osób):
- 500 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej),
- 6 ziemniaków,
- płat pstrąga łososiowego,
- pieprz cytrynowy,
- sól,
- 6 kawałeczków/wiórków masła,
- 3 plastry z cytryny.
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć, obrać i gotować w wodzie lub na parze około 20 minut. Fasolkę podobnie gotować w wodzie lub na parze około 20 minut. Po ugotowaniu ostudzić, posolić, dodać ulubione zioła, np. prowansalskie i odrobinę masła. Pstrąga umyć, ułożyć na folii aluminiowej pospać solą, pieprzem cytrynowym, obłożyć plastrami cytryny, dołożyć kawałeczki masła i zawinąć folią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut. Gotowe. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz