Składniki (porcja dla 2 osób):
- 100g kaszy jaglanej (w woreczku),
- 2 szklanki mleka (użyłam mleka o obniżonej zawartości laktozy),
- 2 gruszki, (u mnie były bardzo dojrzałe),
- 1/4 łyżeczki suszonego imbiru,
- 4 łyżki płynnego miodu (użyłam wielokwiatowego),
- garść migdałów (obranych ze skórki),
- łyżeczka cukru.
Wykonanie:
Migdały zalewamy ciepłą wodą, czekamy 10 minut i obieramy ze skórki. Kaszę jaglaną w woreczku najpierw płuczemy pod bieżącą wodą, a potem gotujemy według wskazań producenta (ja swoją gotowałam około15-20 minut). W tym samym czasie gotujemy mleko. Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w kawałki. Ugotowaną kaszę zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy, na wierzch układamy gruszki posypujemy migdałami, następnie posypujemy imbirem i polewamy miodem. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz