sobota, 14 września 2013

Szarlotka rustykalna

Szarlotek tej jesieni będzie u Fraszki sporo. Na pewno znajdzie się czas na przygotowanie ostatniej szarlotki z ulubionego bloga kulinarnego: white plate - szarlotka owsiana. To już wkrótce. A tymczasem Fraszka zaprasza na szarlotkę także z Liskowego bloga, którą nazwała dla swoich potrzeb, aby odróżnić jedną od drugiej, szarlotką rustykalną.


Gdy zajrzycie na bloga Liski, zdjęcie ciasta wszystko wyjaśni - przepis znajdziecie tutaj. Fraszka oczywiście odrobinę go zmodyfikowała, zamiast mąki pszennej dała mąkę krupczatkę i jabłkową masę dodatkowo posypała płatkami migdałowymi. U Fraszki bez cukru pudru na wierzchu ciasta, ale za to z bitą śmietaną! Zapraszam.



1 komentarz:

  1. Jak tak człowiek zacznie przeglądać te Twoje wpisy to głodnieje i zachciewa mu się jakiś pyszności ;) Ostatnie zdjęcie piękne!

    OdpowiedzUsuń