Składniki (na jedną solidną porcję):
- 300-400 g kurek,
- 100 ml śmietany,
- 1 mała cebula,
- łyżka masła i łyżka oliwy,
- sól i pieprz do smaku,
- łyżka posiekanej natki pietruszki,
- nieduża garść makaronu spaghetti.
Wykonanie
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Grzyby bardzo starannie umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć i duże grzyby pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła i łyżce oliwy. Następnie dodać grzyby i dusić pod przykryciem około 7-10 minut. Następnie dodać śmietanę i zagotować mieszając sos. Dodać sól i pieprz do smaku. Na koniec natkę pietruszki. I dusić jeszcze 5 minut. ugotowany makaron wyłożyć na talerz i polać go sosem kurkowym. Gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz