czwartek, 28 kwietnia 2016

Kwietniowe migawki kulinarne

(leniwe sobotnie śniadanie - czyli wyciągam wszystko, co mam w lodówce)

(owsianka na wodzie z pomarańczą i bakaliami)

(truskawki pod kruszonką - najprostszy deser na świecie - przepis tu)

(napój rozgrzewający - gorąca woda, miód, laska cynamonu, plaster cytryny, kilka kawałków  jabłka)

(kruche ciasteczka owsiano-orzechowe - włoskie i brazylijskie - tu jeszcze przed upieczeniem)

(gruszka pięknej Heleny - co za obłędny smak, czyli gruszki gotowane w syropie, polane sosem czekoladowym z płatkami migdałów)

(tarta czekoladowa - przepis tu)

(tort śmietankowy - domowy)

(kasza gryczana z jarmużem i dynią)

(placki ziemniaczane z mąką kukurydzianą)

(prosta przekąska - chleb żytni, pomidorki koktajlowe z ziołami prowansalskimi polane oliwą i liście szpinaku)

(makaron penne ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi)

(smoothie: seler naciowy, gruszka, jabłko, banan)

(smoothie: szpinak, jabłko, banan, kiwi)

(sałatka: pomidory, mozzarella, zielone oliwki i bazylia z oliwą)

(obłędne w smaku ciasto zwane hiszpańskim - kupione w cukierni, na wierzchu jest likier kawowy - pyszota)

(sałatka: pomidor, jajko, ogórek kiszony, tuńczyk z oliwą)

(niedzielne śniadanie: sadzone jajka, kanapki z serem, ogórek, papryka, sałata)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz