sobota, 6 września 2014

Letnie migawki kulinarne

(szybka przekąska: croissant z malinami)

(jajecznica z szynką, szczypiorkiem i pomidorami z mazurskiego ogródka)

(dorodna dorada przygotowana najszybciej jak można - pieczona w piekarniku z masłem i rozmarynem )

(szybkie śniadanie: owsianka zalana wrzątkiem i pozostawiona na 10 minut pod przykryciem z borówkami)

(owoce w duuuuuuuuuużej ilości)

(czasu na przetwory tego lata było mało - i tylko dżem z moreli na zimę do słoiczków udało mi się zrobić)

(kawy mrożonej było sporo tego lata - tutaj dodatkowo z gałką lodów waniliowych)

(smoothie: jabłka papierówki, ogórek, kostki lodu i listki mięty)

(pesto z pietruszki - przepis u Olgi Smile)

(kopytka z twarogiem ze śmietaną kremówką, o zgrozo 36% i jagodami z mazurskich lasów - przepis z kwestia smaku)

(bardzo tradycyjny obiad: schabowy z piersi z kurczaka, ziemniaki, sałata i mizeria z ogórków)

(domowa szarlotka z bitą śmietaną)

(włoska piada: z szynką prosciutto/bresaolą z rukolą i mozzarellą)

(czasem trzeba było się ratować espresso)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz